►câte 500 g de sparanghel alb şi verde
► sare
► 1 linguriţă zahăr
► 500 g căpşune
► 150 g rucola
► 1/2 legătură de roiniţă
► 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
► 3 linguri oţet
► piper măcinat
► 5 linguri de ulei
► 2 bucăţi de piept de raţă dezosat (350 g)
► Sparanghelul se taie bucăţi. Apoi, cel alb se ţine 8 minute în ½ linguriţă de zahăr cu apă, după care se pune şi cel verde şi se mai lasă 10 minute. Căpşunele se taie în sferturi, se rup frunzuliţele de rucola, iar roiniţa se toacă mărunt. Coaja rasă de lămâie, oţetul, sarea, piperul, ½ linguriţă de zahăr şi uleiul se amestecă. Sparanghelul se scurge de apă şi se stropeşte cu marinata obţinută.
► Pieptul de raţă se dă cu sare şi piper. Se taie bucăţele şi se prăjeşte cca 20 minute. Se scurge de grăsime şi se amestecă cu căpşunele, rucola şi sparanghelul marinat.
Încearcă şi reţeta de sparanghel îmbrăcat!
Foto: Northfoto
Ultima modificare februarie 12, 2021 4:28 pm