O salată cu paste poate deveni un adevărat deliciu prin simpla adăugare a cărnii de pui şi a unui dressing bine ales. Reteţa prezentată mai jos…
… salată de pui cu paste, merge foarte bine cu un sos Caesar, dar pentru preferinţe variate şi noi variante de sosuri, se găsesc mai multe informatii la categoria Sugestii.
Pe cât de mulţi iubitori de preparate din pui sau mâncare bazată pe carne de pui sunt, pe atât de variate sunt metodele de preparare ale acesteia. Însă, în orice fel vă decideţi să pregatiţi carnea de pui, este important să fie preparat corespunzător pentru evita posibilitatea de a vă infesta cu salmonella. Este recomandat să folosiţi cuţite diferite şi vase diferite pentru ingredientele acestui fel de mâncare.
Ingrediente:
3 fileuri de piept de pui
2 căni de paste Rotini, Fettuccine sau Pappardelle
½ ardei verde
½ ardei roşu
8-10 roşii cherry toiate în jumătăţi
¼ cană brânză feta, mărunţită
Dressing Caesar
Mod de preparare:
Pregătiţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Apoi scurgeţi apa şi limpeziţi-le. Pregătiţi pieptul de pui, fierbeţi-l bine şi tăiaţi-l în bucăţi mici. Tocaţi ardeii şi amestecaţi-l cu roşiile cherry într-un castron mare. Adăugaţi puiul, brânza feta şi pastele în castron. Turnaţi deasupra sosul Caesar şi amestecaţi.
Lăsaţi salata la frigider un timp înainte de servire.
Sugestii:
Dacă preferaţi un alt dressing, există mai multe sortimente din care puteţi alege: sos Ranch, Thousand Island sau un sos simplu pe bază de maioneză.
Brânza feta, folosită de obicei la salatele greceşti, îi va da o aroma mediteraneană. Dacă nu vă place o puteţi înlocui cu o brânză mai cremoasă sau cu un sos alfredo.
Garnisiţi cu măsline dacă folosiţi brânză feta sau cu busuioc dacă vreţi o brânză mai cremoasă.
Sursa: Chicken Pasta Salad