Învaţă să prepari o salată delicioasă, perfectă pentru o cină uşoară de vară. Încearcă şi tu această reţetă!
► 200 g sparanghel verde
► 3 ouă fierte tari
► 1 gogoşar roşu mic
► 200 g roşii cherry
► 200 g brânză
► 2 linguri capere
► 2 cepe verzi
► 4 felii de pâine albă
► sare
► piper măcinat
► ulei de măsline
► oţet de mere
► suc de portocale
► Sparanghelul se curăţă şi se fierbe 8 minute în apă cu sare. Se scurge şi se taie bucăţi mai mici. Roşiile se taie jumătăţi. Brânza se taie cubuleţe, caperele se spală şi se scurg bine, iar ceapa verde se taie inele. Ouăle se taie felii. Gogoşarul se taie bucăţi mici.
► Din 4 linguri ulei, 2 linguri oţet, 2 linguri suc de portocale, sare şi piper se face un sos vinaigrette. Pâinea se taie bucăţele, care se rumenesc cu 2 linguri de ulei. Se dau cu sare şi piper. Într-un bol mare, se pun mai întâi bucăţile de gogoşar, apoi ouăle, caperele, ceapa verde, bucăţelele de brânză, roşiile şi sparanghelul. Se toarnă sosul vinaigrette şi se pun deasupra crutoanele.
Învaţă să prepari şi salata mexicană!