Salată de fructe de mare, în stil thailandez

.

Încearcă o salată inedită, plină de arome exotice, cu fructe de mare!
►200 g creveţi fără cozi şi evisceraţi
► 200 g calmar
► sare
► 200 g fasole verde
► 100 g roşii cherry
► 1 ceapă mică
► 1 bucată de ghimbir cât o nucă
► 6 crenguţe coriandru
► 3 linguri suc de lămâie
► 2 linguri sos de peşte
► 1 linguriţă zahăr brun
► piper
► 1 lingură ulei de soia
Creveţii şi calmarul se clătesc bine cu apă rece şi se scurg. Calmarul se taie inele. Într-o crăticioară se pune la fiert puţină apă cu sare, în care se pun 4-5 minute calmarul şi creveţii, la foc mediu.
Fasolea verde se spală şi se taie bucăţi mai mici. Se fierbe cca 6 minute, apoi se scurge bine de apă. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Roşiile se taie jumătăţi. Ghimbirul se rade pe răzătoarea fină. Se rup frunzuliţele de coriandru.
Sucul de lămâie, sosul de peşte, zahărul brun, piperul şi sosul de soia se amestecă bine.
Într-un castron mare se pun creveţii, calmarul, fasolea, roşiile, ceapa şi coriandrul, se amestecă şi se toarnă deasupra sosul. Se dă cu sare şi piper, după gust.
Încearcă şi reţeta de fructe de mare cu broccoli

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton