O salată cu paste este o cină uşoară şi rapidă care va fi placul întregii familii.
Ingrediente:
►350 g paste
►o linguriță unt
►200 g prosciutto crudo
►300 g rucola
►un ardei portocaliu
►4 morcovi baby
►50 g sâmburi de pin
►ulei de măsline
►2 lingurițe sos de soia
►o linguriță zahăr
►o linguriță oțet balsamic
►sare
►piper
Preparare
1. Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu o linguriță de sare. Se lasă să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. În acest timp, se spală rucola și se așază într-un bol mai mare. Se curăță ardeii, se taie feliuțe și se amestecă cu rucola. Morcovii se taie rondele și se pun în bol.
3. Se scot pastele, se scurg bine de apă și se amestecă cu sare și cu untul moale. Se pun în bol peste legume, se adaugă prosciutto crudo și se amestecă.
4. Salata se servește cu sosul preparat în prealabil din oțet, zahăr, sare, piper, ulei de măsline, sos de soia și muguri de pin.