Rulouri de viţel în bacon

.

V-am mai spus eu că mie, în general, îmi plac mâncărurile învelite în bacon. Pentru că au un gust deosebit, chiar dacă baconul nu-i cea mai sănătoasă chestie din lume.
Am făcut până acum pui în bacon, cartofi în bacon, ficăţei în bacon – dar niciodată n-am mâncat, măcar, viţel în bacon. O bună motivaţie pentru a încerca 🙂 O reţetă pentru prietenii de la Unica.

Ingrediente

    * 5 antricoate de viţel
    * 10 felii de bacon
    * 100 ml sos de soia
    * 100 ml de ulei de măsline extravirgin
    * 1 lingură de sos Worchestershire
    * 1 linguriţă de sos Tabasco (sau doar jumătate, dacă nu vă place picant)
    * 1 lingură de fulgi de ardei iute (opţionali şi ăştia)
    * zeama de la o jumătate de lămâie
    * 100 g telemea de oaie
    * 100 g caşcaval
    * 50 g parmezan ras
    * 2 ouă
    * 1 lingură de boia iute
    * 1 linguriţă cimbru

Reţetă

Astea mi-au fost antricoatele.

Le-am tăiat în jumătate (pe lăţime), apoi le-am bătut cu ciocanul. Ca să nu se rupă, când le-am bătut le-am acoperit cu folie alimentară. Le-am subţiat bine, apoi am făcut o marinadă din sosul de soia, uleiul de măsline, sosul Worchestershire, sosul Tabasco, zeama de lămâie şi fulgii de ardei iute.

În această marinadă am pus antricoatele subţiate. Am acoperit cu folie şi am dat la frigider vreo 3 ore.

Într-un castron, am dat telemeaua de oaie pe răzătoarea mică, caşcavalul pe răzătoarea mare. Am pus parmezanul, cele 2 ouă şi boiaua. Apoi le-am amestecat bine, am pus cimbrul şi am amestecat din nou.

După ce-au trecut cele 3 ore, am scos antricoatele din marinadă. Peste fiecare am pus câte o linguriţă din amestecul de brânzeturi.

Le-am rulat şi le-an înfăşurat în câte o felie de bacon, apoi le-am prins cu câte o scobitoare.

Am pus rulourile într-o tavă învelită cu folie de aluminiu.

Le-am dat la cuptor (bine încins dinainte) pentru vreo 20 de minute, nu mai mult (dar asta, cum am mai zis, depinde de la cuptor la cuptor). Când le-am scos, am presărat un pic de parmezan ras peste ele.

Și-atât 🙂 Foarte uşor de făcut, destul de rapide (dacă nu ţinem cont de perioada de marinare) şi senzaţional de gustoase. Poftă bună 🙂

    
Vedete din Romania Vedete internationale