Ruladă de viţel cu sos de verdeţuri

.

O reţetă sănătoasă, dietetică şi uşor de făcut pentru serile când simţi nevoia unei mese delicioase.
PENTRU 4 PORŢII – PREPARARE:  45 MINUTE
COACERE: 45 MINUTE – FIERBERE 30 MINUTE

► 600 g pulpă de viţel
► sare
► 1 căţel de usturoi
► 1 linguriţă suc de lămâie
► 4 linguri de verdeţuri tocate – busuioc, cimbru, pătrunjel
► 1 vârf de coajă rasă de lămâie
Sos:
► 50 g unt
► 40 g făină
► 50 ml smântână
► 1 ou
► 2 linguri verdeţuri tocate
► sare

►Carnea se taie felii, care se bat puţin. Se asezonează cu sare şi se presară cu usturoiul zdrobit. Se stropeşte cu suc de lămâie, se adaugă verdeţurile tocate şi şi coaja rasă de lămâie. Se rulează, se acoperă cu folie şi se leagă strâns. Se coace la 90°C, timp de 45 minute.
► Se face un rântaş din unt şi făină. Se toarnă 200 ml de apă şi se amestecă bine. Se dă în fiert, se pune sare şi se lasă pe foc până se îngroaşă. Se adaugă smântâna şi se mai fierbe 20 de minute. Se fierbe oul tare.
► Se pune carnea fiartă în apă rece şi se lasă puţin să se răcească. Se îndepărtează folia. Se toarnă zeama scursă de la carne în sos. Se amestecă verdeţurile tocate, oul tăiat mărunt şi se pune sare după gust.
►Se taie carnea şi se serveşte cu sos şi orez şi broccoli.
Încearcă şi rulada de viţel cu orez!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale