Ingrediente pentru 6 persoane:
►200 g brânză dulce
►2 ouă
►15 g unt
►80 g ciocolată neagră
►40 g cacao
►150 g făină
►50 g amidon de porumb
►1 linguriţă praf de copt
►4 linguriţe îndulcitor special pentru fiert, sub formă de pulbere
Mod de preparare:
1. Se amestecă praful de copt cu făină, cacao şi amidon.
2. Se adaugă gălbenuşurile, frecate uşor cu două linguriţe de apă, jumătate din îndulcitor şi albuşurile bătute spumă tare.
3. Se tapetează cu hârtie unsă tava de copt şi se întinde compoziţia obţinută. Se coace 15 min.
4. După ce se scoate din cuptor, se acoperă cu un şervet umed şi se rulează împreună.
5. Se rade ciocolata şi se amestecă apoi cu brânza şi restul de îndulcitor.
6. Se derulează blatul şi se unge cu crema de brânză, se rulează din nou, se acoperă cu celofan şi se lasă o oră la frigider.
Foto: Shutterstock