Rulada de ciuperci cu măsline este un alt preparat de post pe care sperăm să îl încerci cu încredere. O combinaţie de gusturi şi aromele de primăvară sunt tot ce ai nevoie pentru o masă…
de care să te bucuri din plin, iar această ruladă e alegerea perfectă. Pentru a realiza reţeta ai nevoie de puţină răbdare pentru că necesită ceva mai multă migală, însă nu este prea complicat, încât să rezişti tentaţie de a o încerca.
Ingrediente
un kg ciuperci 200 g margarină 200 g pesmet 2 legături ceapă o legătură mărar o legătură pătrunjel 200 g măsline fără sâmburi sare piper 3-4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se trec prin câteva jeturi de apă. După ce s-au scurs, se taie mărunt, împreună cu ceapa, şi se călesc în uleiul de măsline. După ce s-au călit, se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, cu pesmetul şi cu margarina şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt, se adaugă măslinele şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă în cuptor aproximativ 60 de minute iar după ce s-a copt, se dă la rece. Rulada de ciuperci se serveşte la aperitiv, ornată cu salată verde şi fâşii de ardei roşu.
Preparare 40 minute Coacere 60 minute Ingrediente pentru 4-6 porţii