Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
timp de preparare: 90 minute
Ingrediente pentru 4 persoane
– 600 g cartofi
– 50 g brânză de vaci
– 1 ou
– 6 linguri de făină – 1 ceapă
– o jumătate de ardei gras roşu
– 50 g ciuperci
– 300 g carne tocată
– 2 linguriţe bulion – busuioc
– 75 g caşcaval ras – sare, piper
Mod de preparare
1. Cartofii curăţaţi se rad pe răzătoarea fină, apoi se adaugă brânza de vaci (trecută prin sită), oul, făina şi sare. Se amestecă. 2. Se călesc ciupercile tăiate cu ceapa până se evaporă toată apa, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi se integrează în carnea tocată. Se subţiază compoziţia cu bulion. Se adaugă, după gust, sare şi piper. 3. Aluatul se întinde pe un şervet presărat cu făină. Se întinde umplutura de carne până la 4 cm de margine. Se rulează cu prosopul şi se pune într-o formă unsă cu unt. Se unge cu un gălbenuş şi se coace 40 minute. Se presară caşcaval ras şi se mai lasă 10 minute la cuptor.