Ruladă cu spanac şi legume

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

timp de preparare: 55 minute
timp de fierbere: 50 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

– 800 g carne
– 200 g spanac frunze
– 3 ouă
– 150 g şuncă
– 150 g brânză rasă
– 4 linguri făină
– 100 ml lapte
– sare, piper

Mod de preparare

1. Se taie carnea în felii mari şi subţiri, care apoi se bat ca să se subţieze şi mai mult. Se presară puţină sare şi piper.
2. Se amestecă pe foc untul cu făina până ce totul devine ca un aluat. Se stinge cu lapte şi se obţine un sos alb, gros.

3. Se ia de pe foc şi se adaugă ouăle întregi, unul câte unul, amestecând repede. Se pune sare şi piper; se adaugă brânza şi şunca tăiată.
4. Se întinde pe fiecare felie de carne un strat de frunze de spanac tăiate, apoi se pune pe mijloc umplutura cu şuncă şi se rulează. Se leagă rulourile şi se pun într-o tavă cu ulei. Se adaugă puţină apă, se acoperă vasul şi se introduce în cuptor 30 de minute.
5. Se ia capacul şi se lasă să se rumenească. Se stropeşte mereu cu sosul din tavă.

Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale