O ceașcă de roșii uscate la soare conține 139 calorii, 8 grame de proteine și 7 grame de fibre. În plus, o ceașcă de roșii uscate la soare asigură 39% din doza zilnică recomandată de potasiu, un mineral esențial pentru funcționarea mușchilor și nervilor.
Roșiile uscate la soare au un conținut mare de vitamine din grupa B, ca tiamină și niacină, dar și vitamina K, necesară pentru o bună coagulare a sângelui.
Legumele uscate la soare sunt delicioase în supe, tocănițe, mâncăruri cu sos, dar și ca atare.
Roșiile uscate la soare cu busuioc, oregano și cimbru sunt un ingredient de bază al bucătăriei italiene, deci merg foarte bine în compania pastelor, pe pizza sau alte preparate mediteraneene.
Majoritatea legumelor uscate la soare sunt delicioase și ca atare, alături de un sos de brânză, iaurt cu usturoi sau pastă de măsline, pentru o gustare cu iz de vacanță în Grecia sau Italia.
Rețetă de bruschete cu roșii uscate la soare
Roșiile uscate la soare se pretează cel mai bine pe bruschete, alături de mozarella, brânză feta sau altă brânză albă de capră sau bivoliță. De asemenea, busuiocul proaspăt, uleiul de măsline și usturoiul fac orice bruschetă delicioasă, alături de legume uscate la soare.
Roșiile uscate la soare sunt delicioase pe bruschete sau în mâncăruri cu sosuri groase, paste, tocănițe, etc. Legumele uscate la soare sunt mai sănătoase și păstrează mai bine substanțele hrănitoare decât cele procesate industrial.