►4 vinete de mărime medie ► 200 ml ulei de măsline ► 2 căţei de usturoi ► 300 g roşii cherry ► 2 linguri pastă de măsline ► 4 bucăţi de anşoa ► 100 ml vin alb ► 3 mâini de pesmet ► 1 lingură pătrunjel tocat ► verdeţuri pentru decor
► Se spală vinetele şi se taie în bucăţi de cca 3 cm lăţime. Se scoate pulpa, astfel încât coaja vinetei şi miezul să rămână la o grosime de cca 8 mm. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc cerculeţele până când capătă o culoare aurie, apoi se scot pe un şerveţel de hârtie, ca să se scurgă. ► Se toacă pulpa vinetei. Se taie usturoiul în bucăţi mai mari. Ambele se călesc. Roşiile se spală şi se călesc uşor în uleiul rămas. ► Se amestecă înăuntru pasta de măsline, se adaugă anşoa şi se toarnă vinul. Se mai călesc puţin, se îngroaşă cu pesmet şi se asezonează cu pătrunjel. Se umplu inelele de vinete cu acest amestec şi se coc în cuptor, timp de 25 de minute, până când capătă o culoare maronie. Nu mai adăuga sare sau piper. Pasta de măsline şi bucăţile de anşoa au deja sare. Se decorează cu verdeţuri şi se serveşte cu pâine prăjită.