Ingrediente:
• Mamaligă facută din mălai, apă și sare, • Brânză de burduf, • Kaiser sau costita afumata, • Ulei • slăninuță, • puțină smântână, • putin unt.
Mod de preparare (varianta tradițională) Se pregătește o mămăligă din mălai, apă și sare. Se lasă să se răcească, o zi.
Branza de burduf se scoate de la frigider si se sfărâmă puțin. Kaiserul și slăninuța se taie feliute subțiri, iar untul se scoate și se lasă să se înmoaie.
Mamaliga rece se imparte în 3 părți, pentru 3 porții. Fiecare bucată de mămăligă se modelează în mână, se turtește, se face în mijlocul ei căus, în care se pune brânza, o bucățică de unt, kaiserul cu slaninuta, apoi se modelează bulzul ca pe o gălușcă mai mare bine inchisa.
Boțurile de mamaliga astfel pregatite se pun pe grătar pana s-a topit branza înauntru si a facut mămăliga crustă pe dinafară. Apoi se servesc calde la cină cu smântâna deasupra.
Ingrediente • 80 g cârnați oltenești; • 80 g cârnați de porc; • 70 g tobă; • 100 g mușchi țigănesc; • 150 g pulpă de porc; • 200 g ceapa; • 100 ml ulei ; • 3 linguri bulion; • 100 ml supă de oase; • 100 ml vin; • 10 g pătrunjel; • Sare, piper, după gust
Mod de preparare Pulpa de porc, carnații, mușchiul țigănesc și toba se taie în cuburi mari și se călesc în ulei . La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.
În uleiul rămas se prăjește ceapa, apoi se toarnă bulionul și se stinge cu supa de oase;
Se adaugă astfel, în sosul obținut carnea și vinul și se condimentează după gust.
Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.