Quinoa este un super aliment care se găseşte de puţin timp şi la noi în ţară. Vezi ce reţete minunate poţi să faci cu quinoa, bună pentru mâncăruri de post, deserturi vegane şi o bună sursă de proteine pentru vegetarieni.Brioşe fără gluten cu quinoaAceastă reţetă de brioşe este indicată atunci când eşti leneşă, obosită şi când te grăbeşti. Cu numai două castroane şi 10 minute plus 20 de minute le cuptor, poţi să faci cele mai delicioase brioşe cu quinoa.Ai nevoie de:3/4 ceaşcă făină de quinoa1/2 ceaşcă zahăr2 linguri pudră de cacaoUn plic praf de coptUn vârf de cuţit de sare1/3 ceaşcă ulei de măsline2/3 ceaşcă apă1 ouEsenţă de vanilieMod de preparare:Încălzeşte cuptorul la 180 grade.Amestecă toate ingredientele uscate într-un castron şi toate cele umede în alt castron. Amestecă conţinutul celor două castroane, până la omogenizare.Toarnă compoziţia de brioşe cu ciocolată în hârtiuţe speciale de brioşe, din tavă. Coace brioşele circa 20 de minute, sau până trec testul cu paiul.După ce s-au răcit, pot fi pudrate cu zahăr pudră, scorţişoară sau alte glazuri.Sursa foto: ShutterstockBatoane energizante cu quinoaBatoanele energizante din comerţ sunt pline de aditivi, coloranţi şi conservanţi nocivi, dar şi de mult zahăr. Învaţă să îţi faci în casă batoane pentru gustări sănătoase, pline de proteine din quinoa.Ingrediente:1/4 ceaşcă quinoa fiartă6 curmale2 linguri tahini2 linguri ulei de cocos1/4 ceaşcă migdaleMod de preparare.Pasaţi curmalele, migdalele şi quinoa până obţineţi o pastă omogenă.Amestecaţi într-un bol cu tahini şi ulei de cocos. Formaţi batoane şi daţi la rece 2 ore.Sursa foto: ShutterstockFlan de quinoa cu legumePoţi să alegi orice feld e legume îţi plac, să combini ingredientele după gust.Ingrediente:3 ceşti legume fierte, la alegere (porumb, broccoli, morcovi, spanac, ardei gras, fasole verde, mazăre)1 ceaşcă quinoa fiartă5 ouă1 ceaşcă smântână1/2 ceaşcă parmezan ras1 lingură unt topitSare şi piperUn varf de cuţit de nucşoară rasăPătrunjel pentru garnisitMod de preparare:Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Amestecă într-un castron quinoa, ouăle, legumele, smântâna, parmezanul, untul, sarea, piperul şi nucşoara.Turnaţi amestecul într-un vas de yena sau o tavă pentru copt.Coaceţi 45 de minute, sau până se leagă bine oul.Sursa foto: ShutterstockCitește și: Cum se fierbe quinoa și cum se folosește în bucătărie