Quinoa este un super aliment care se găseşte de puţin timp şi la noi în ţară. Vezi ce reţete minunate poţi să faci cu quinoa, bună pentru mâncăruri de post, deserturi vegane şi o bună sursă de proteine pentru vegetarieni.
Brioşe fără gluten cu quinoa
Această reţetă de brioşe este indicată atunci când eşti leneşă, obosită şi când te grăbeşti. Cu numai două castroane şi 10 minute plus 20 de minute le cuptor, poţi să faci cele mai delicioase brioşe cu quinoa.
Ai nevoie de:
3/4 ceaşcă făină de quinoa
1/2 ceaşcă zahăr
2 linguri pudră de cacao
Un plic praf de copt
Un vârf de cuţit de sare
1/3 ceaşcă ulei de măsline
2/3 ceaşcă apă
1 ou
Esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 180 grade.
Amestecă toate ingredientele uscate într-un castron şi toate cele umede în alt castron. Amestecă conţinutul celor două castroane, până la omogenizare.
Toarnă compoziţia de brioşe cu ciocolată în hârtiuţe speciale de brioşe, din tavă. Coace brioşele circa 20 de minute, sau până trec testul cu paiul.
După ce s-au răcit, pot fi pudrate cu zahăr pudră, scorţişoară sau alte glazuri.
Sursa foto: Shutterstock