Tartă cu vișine

.

O rată delicioasă care se face repede şi place tuturor. încearcă şi tu această reţetă!
PORŢII: 8-10
PREPARARE: 30 min
Coacere: 40 MIN
Ingrediente:
Pentru aluat:
►250 g unt
►4 linguri iaurt
►un praf sare
►350 g făină
Pentru umplutură:
►2 kg vișine
►275 g zahăr
►30 ml lichior de migdale
►coaja de la o lămâie
Pentru ornat:
►zahăr pudră
►250 g brânză mascarpone
►250 ml frișcă lichidă naturală
►o esenţă de vanilie

1. Se cerne făina într-un bol și se amestecă împreună cu untul moale, cu iaurtul și cu un praf de sare. Se frământă și se lasă 1-2 ore la frigider.
2. Se curăță fructele, apoi, cu zahărul tos, se fierb fie la baie de aburi, fie pe foc direct, ca pentru dulceață. După ce s-au legat, se adaugă coaja de lămâie și lichiorul de migdale.
3. Se lasă să se răcorească și, între timp, se pregătește crema mascarpone. Se adaugă esenţa de vanilie. Se pune frișca lichidă și se lasă la rece.
4. Se întinde o foaie, se așază în tava de tartă, se ridică pe margini ca să nu curgă compoziția. Se pun vişinele fierte cu zahăr, se acoperă cu restul de aluat, se înțeapă cu o scobitoare și se coace. Se servește pudrată cu zahăr și cu crema mascarpone alături.
Încearcă şi această reţetă: vişine cu rom!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale