Învaţă să prepari un meniu complet cu spanac delicios, plin de vitamine şi minerale sănătoase. Vezi cum să faci câteva reţete cu spanac pentru weekend, de la aperitive, la fel principal şi desert.
Aperitiv cu brânză și spanac
► 500 g aluat franțuzesc
► 5 ouă
► 250 g telemea de oaie
► 250 g spanac
► 4 linguri smântână
► sare
► 2-3 linguri pesmet rumenit
► 3 linguri nucă măcinată
► un gălbenuș pentru uns
► pătrunjel pentru ornat
1. Pentru început, se scoate aluatul de la congelator și se lasă două-trei ore să se dezghețe treptat, la temperatura camerei.
2. Separat, se alege spanacul, se spală și se opărește în apă cu sare. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, apoi se scoate cu spumiera în sită să se scurgă.
3. Într-un bol, se rade telemeaua de vacă și se amestecă cu ouăle bătute spumă. Se adaugă smântâna, nuca măcinată, spanacul tocat mărunt și sarea. Dacă este prea moale, se întărește cu pesmetul rumenit.
4. Se încinge cuptorul și se tapetează tava cu hârtie de copt. Se întinde aluatul și se toarnă umplutura. Se rulează și se aşază în tavă. Se unge cu ou bătut pe toată suprafața și apoi se coace la 120°C. Se servește ornată cu frunze de pătrunjel.
Sursa foto: Shutterstock
Ultima modificare august 12, 2020 2:43 pm