Reţete cu spanac pentru weekend. Prepară un meniu complet

.

Reţete cu spanac pentru weekend. Prepară un meniu complet

Lasagna cu spanac

Ingrediente:
► 20 foi lasagna
► 2 kg spanac proaspăt
► 2 legături ceapă verde
► 100 g parmezan
► sare
► 2-3 ouă
► 150 g brânză telemea
► 2-3 lingurițe ulei de floarea-soarelui
► 100 g smântână pentru gătit

1. Se curăță spanacul şi se spală în
5-6 ape. Se pune separat apă la fiert și se adaugă o linguriță de sare. În apa clocotită se adaugă spanacul și se lasă la foc mediu. După ce a fiert, se scoate cu spumiera în sită și se lasă să se scurgă. Zeama în care a fiert spanacul se lasă
deoparte să se răcorească.
2. Spanacul se pune într-un bol, se pasează cu blenderul, se adaugă ceapa verde călită în prealabil, telemeaua rasă pe răzătoarea mică și ouăle. Dacă mai este nevoie, se adaugă un praf de sare și se amestecă bine.
3. Se unge o tavă cu unt sau cu ulei și se așază un strat de foi de lasagna fierte și scurse în prealabil, unul de spanac, și tot așa. Se adaugă o cană de zeamă în care a fiert spanacul, se presară un strat gros de parmezan și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-a rumenit, se scoate, se taie și se servește ornată cu smântână.
Sursa foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3 4

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton