E sezonul brânzei de vaci proaspat preparata odata cu
iesirea vacilor la pasune. Deci e perioada perfecta pentru a o folosi la pregatirea deserturilor delicioase.
Cum se prepară:
Ingrediente:
o foaie de napolitana
200 g brânza de vaci
150 ml suc din compot de fructe sau sirop
zahar, după gust
Pentru servit:
dulceaţa de fructe
frunze de menta
fructe dupa preferinţa
Cum se prepară:
1. În tava mare de cuptor se asaza foaia de napolitana si se umezeste cu sucul. Se pune puin lichid, cât sa se înmoaie usor foaia si sa se poata taia. Se tapeteaza cu soldaţeii de napolitana pereţii formelor.
2. Brânza de vaci se mixeaza cu o lingura de sirop pentru a obţine o pasta fina si apoi se adauga zaharul si se încorporeaza bine.
3. Se toarna jumatate din cantitatea de brânza în forme, la mijloc se pune un strat de soldaţei de napolitana înmuiata si se acopera cu a doua parte a brânzei.
4. Formele se acopera cu folie alimentara si se dau la frigider pentru 2 ore. Se scot din forme pe farfurii pe care deja au fost puse 2 linguri de dulceaa de fructe si se servesc cu fructe si frunze de menta.
Trucuri culinare:
Pentru ca şarlota cu brânza sa iasa fermă, se poate adauga gelatina, dar numai daca brânza de vaci este degresată. În loc de foi de napolitana, la ornarea sarlotei cu brânza de vaci se pot folosi cu succes si piscoturi trecute rapid prin suc de fructe.