O combinaţie de un rafinament pur
Dacă te pregăteşşti de o petrecere cu ştaif, iată ce poţi găti.
►6 clătite din hrişcă
► 200 g smântână
► 12 felii mari de somon fumé
► 1 linguriţă de piper roşu boabe
► 1 linguriţă de piper roşu măcinat
► 1 linguriţă de boia
► câteva picături de suc de lămâie
► sare, piper
► Se amestecă smântâna cu piperul roşu măcinat. Se adaugă sucul de lămâie. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă bine.
► Se întind clătitele pe planşa de lucru.
► Pe fiecare clătită se întinde crema de smântână, apoi câte o felie de somon. Se rulează clătitele şi se închid la capete, apoi se taie în rulouri mici.
► Se aşază pe un platou şi se presară deasupra boiaua de ardei şi boabele de piper roşu.
Se păstrează la rece până în momentul servirii. Poţi pune deasupra şi câteva frunze de arpagic.