Carnea de pui este slabă şi mult mai sănătoasă decât cea de porc. O ruladă cu sos dulce este perfectă pentru o seară liniştită, alături de familie.
► Ingrediente ► 800 g carne tocată de pui ►2 ouă ►3 cepe ►o legătură pătrunjel ►sare ►piper ►75 g unt ►5-6 linguri ulei de floarea-soarelui ►200 g ciuperci Pentru sos: ►o lingură miere ►200 ml vin alb ►4 căței usturoi ►50 g unt ►3-4 linguri pesmet ►cimbru ►cartofi copți
► Preparare: 1. Se spală și se curăță ciupercile, se taie mărunt și se călesc împreună cu ceapa. Se adaugă carnea tocată și se înăbușă la foc potrivit. Se condimentează cu sare şi piper. În compoziție se adaugă untul moale și ouăle bătute spumă, apoi verdeața. 2. Se amestecă bine și se aranjează în forma tapetată cu unt. Se coace la foc potrivit. 3. Între timp, se prepară sosul. Se topește untul, se adaugă pesmetul, mierea, usturoiul măcinat, cimbrul și vinul. Se lasă să clocotească. Rulada se servește cu sos și cartofii copți.
Foto: Thinkstockphotos