Bucătăria raw a prins din ce în ce mai mult curaj şi în România. Trebuie să recunoaştem că produsele sunt delicioase şi foarte uşor de făcut. Astăzi aducem în prim-plan o reţetă bună, bună, oreţetă simplă, o reţetă pentru toată familia. Tort de vanilie cremos.
Pentru balt avem nevoie de:
o jumătate de cană de făină caju un sfert de cană de făină de ovăz 2 linguri de cacao pudră 2 linguri sirop de arţar o jumătate de linguriţă de vanilie pudră 3-4 linguri apă 1 linguriţă de zeamă de lămâie 1 vârf de cuţit sare
Toate ingredientele se pun într-un castron şi se pisează cu ajutorul unei linguri, iar apoi se transferă toată compoziţia într-un inel alimentar şi se întinde cât mai uniform posibil.
1 lingură cremă de cocos 2 bucăţi de avocado coapte 3 linguri sirop de arţar 1 linguriţă pudră de cacao 1 vârf de cuţit de sare o jumătate de linguriţă de coaja rasă de portocale 2 caise deshidratate, tăiate mărunt 2-3 linguri pudră de cacao
Toate ingredientele, mai puţin caisele, se pun în blender şi se mixează până ce se obţine o pastă omogenă. După ce au căpătat consistenţa unei maioneze, se adaugă şi caisele şi se amestecă din nou. Pentru un gust intens de ciocolată se adaugă 2-3 linguri de cacao.