În copilărie, m-am îndrăgostit de tortul de mere făcut de bunica. Era delicios, cu dulceaţă de zmeură, cu frişcă… senzaţional.
Acum, de când am descoperit bucătăria raw, m-am tot întrebat dacă pot face acest delicios preparat şi în varianta vie, cum se mai numeşte ea. Răspunsul a fost „Da”, iar completarea şi mai şi „Orice se poate găti raw”.
Aşadar, să trecem la treabă.
Ingrediente tort de mere raw:
2 căni de nuci hidratate peste noapte. (aici pot intra migdale, nuci caju, alune crude, seminţe crude, etc)
jumătate de lingură de scorţişoară
4 linguri de ulei de arţar
3 mere medii tăiate felii
o linguriţă miere de albine
o linguriţă cacao
puţină apă
Mod de preparare:
Nucile, scorţişoara şi uleiul de arţar se pune în blender şi se amestecă până când se transformă într-o compoziţie omogenă. Merele se taie felii subţiri şi se aşeayă peste crema preparată şi pusă, în prealalbil, într-un inel alimentar.
Prăjitura se pune la frigider pentru 2, 3 ore, iar înainte de a se consuma se asezonează cu un sos de ciocolată făcut dintr-o lingutiţă de miere, una de cacao şi puţină apă.
Poftă bună în stil raw!
Credit foto: Thinkstock
Pentru reţeta de tort de mere clasică, click aici!
Ultima modificare aprilie 11, 2022 1:02 pm