Reţete raw: Tort de mere

.

În copilărie, m-am îndrăgostit de tortul de mere făcut de bunica. Era delicios, cu dulceaţă de zmeură, cu frişcă… senzaţional.
Acum, de când am descoperit bucătăria raw, m-am tot întrebat dacă pot face acest delicios preparat şi în varianta vie, cum se mai numeşte ea. Răspunsul a fost „Da”, iar completarea şi mai şi „Orice se poate găti raw”.

Aşadar, să trecem la treabă.

Ingrediente tort de mere raw:

2 căni de nuci hidratate peste noapte. (aici pot intra migdale, nuci caju, alune crude, seminţe crude, etc)
jumătate de lingură de scorţişoară
4 linguri de ulei de arţar
3 mere medii tăiate felii
o linguriţă miere de albine
o linguriţă cacao
puţină apă

Mod de preparare:

Nucile, scorţişoara şi uleiul de arţar se pune în blender şi se amestecă până când se transformă într-o compoziţie omogenă. Merele se taie felii subţiri şi se aşeayă peste crema preparată şi pusă, în prealalbil, într-un inel alimentar.

Prăjitura se pune la frigider pentru 2, 3 ore, iar înainte de a se consuma se asezonează cu un sos de ciocolată făcut dintr-o lingutiţă de miere, una de cacao şi puţină apă.

Poftă bună în stil raw!

Credit foto: Thinkstock

Pentru reţeta de tort de mere clasică, click aici!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton