O reţetă de tort delicios şi sănătos cum numai bucătăria fără foc poate oferi în vara asta. Delicioasele nuci pecan dau o petrecere a gusturilor alături de fructele minune ale merişorului. Combinaţia de dulce-acrişor este irezistibilă. Ingrediente crustă de ciocolată
2 ceşti migdale înmuiate în prealabil, apoi măcinate
¼ ceaşcă pudră de cacao sau praf de roşcove
¼ ulei de cocos topit
Amestecaţi ingredientele într-un mixer şi presaţi aluatul obţinut într-o formă de tartă. Ingrediente cremă de nuci
2 ceşti alune caju înmuiate
1 ceaşcă şi ½ de apă filtrată
1 ceaşcă şi ½ de ulei de cocos topit
½ ceaşcă de sirop de agave
1 ceaşcă fructe de merişor proaspete (dacă aţi cumpărat deshidratate, înmuiaţi-le în apă câteva ore)
¾ ceaşcă de nuci pecan tocate dar nu foarte fin Mod de preparare:
Mestecaţi la viteză mare într-un blender alunele caju şi apa până obţineţi o pastă fină.
Adăugaţi siropul de agave şi uleiul de cocos. Omogenizaţi.
Vărsaţi conţinutul blenderului într-un castron mare şi adăugaţi nucile pecan tocate şi merişoarele.
Turnaţi crema astfel obţinută peste aluatul din forma de tartă şi daţi la rece câteva ore, până se întăreşte.
La servire, adăugaţi un topping de ciocolată raw, din:
½ ceaşcă cacao sau pudră de roşcove
½ ceaşcă sirop de agave
¼ ceaşcă ulei de cocos topit
Foto: Facebook