Un tort răcoritor, de vară, cu multă zmeură proaspătă şi ciocolată delicioasă pentru seri de vis în familie. Acest desert este unul dulce, aromat şi sănătos, cum să-i rezişti?
Ingrediente aluat
½ ceaşcă curmale
½ ceaşcă seminţe de dovleac
1 lingură pudră de cacao raw sau pudră de roşcove
1 lingură Mesquite
1 lingură Maca
Un praf de sare de Himalaya
1 lingură ulei virgin de cocos
¼ ceaşcă apă purificată
Înmuiaţi şi scoateţi sâmburii curmalelor. Râşniţi seminţele de dovleac până obţineţi o pudră fină. Amestecaţi cu restul ingredientelor într-un blender până obţineţi o pastă groasă şi omogenă. Presaţi aluatul într-o formă de prăjitură sau tavă circulară.
Ingrediente cremă de zmeură
500 grame zmeură proaspătă
1 ½ ceşti de pudră de cocos (puteţi râşni fulgii care se găsesc la magazinele bio)
½ ceaşcă ulei de cocos topit
2 linguri sirop de agave, sau oricare alt îndulcitor natural
½ ceaşcă apă purificată
Râşniţi nuca de cocos până obţineţi o făină foarte fină. Adăugaţi toate ingredientele de mai sus, mai puţin câteva bucăţi de zmeură şi uleiul de cocos şi procesaţi până la omogenizare. La final, adăugaţi uleiul de cocos şi mai amestecaţi circa 30 de secunde la viteză medie.
Ingrediente cremă de ciocolată
½ ceaşcă curmale fără sâmburi înmuiate în prealabil
½ ceaşcă ulei virgin de cocos
2 linguri pudră de cacao sau roşcove
2 linguri Mesquite
¼ linguriţă de vanilie din păstaie
Puţină sare de Himalaya
½ ceaşcă răzuitură de cocos
¼ ceaşcă apă purificată
Râşniţi cocosul într-o făină fină şi topiţi uleiul de cocos. Adăugaţi pudra de cacao/roşcove Mesquite, vanilia, sarea, curmalele şi apa şi amestecaţi într-un blender. Puneţi crema de ciocolată într-un şpriţ de cofetărie (sau o pungă de la care tăiaţi vărful) şi daţi la rece până se întăreşte un pic. Nu lăsaţi crema prea mult la întărit, deoarece va trebui apoi să o încălziţi ca să curgă. Ornaţi tortul cu valuri sau floricel de ciocolată.
Ornamente din ciocolată/decoraţiuni
¼ ceaşcă ulei virgin de cocos
2 linguri de pudră cacao/roşcove
2 linguri sirop de agave
Topiţi uleiul de cocos pe o baie de abur, adăugaţi pudra de cacao şi îndulcitorul şi amestecaţi uşor, manual. Turnaţi ciocolata lichidă într-o sticlă de plastic şi daţi la frigider până se îngroaşă un pic. Când este destul de tare să nu curgă, dar destul de moale să poată fi turnată, faceţi forme pe o coală de hârtie cerată şi daţi la congelator până se întăreşte. Desprindeţi formele şi ornaţi după gust tortul de zmeură.
Poftă bună!
Foto: Facebook