Un tort elegant, bun pentru ocazii speciale dar şi pentru serile răcoroase, petrecute alături de cei dragi. Un tort de ciocolată nu are nevoie de introducere, iar varianta raw, sănătoasă şi aromată este cel mai potrivit desert pentru familia ta. Iată cum se face un tort de ciocolată cu fructe de pădure şi ghimbir fără foc.
Ingrediente crustă:
¼ ceaşcă făină de ovăz
½ ceaşcă făină de caju
2 linguri pudră de cacao
2 linguri sirop de agave
½ linguriţă extract de vanilie
Un praf de sare
½ ceaşcă fructe de pădure pentru centrul prăjiturii
Ingrediente spumă de fructe de pădure:
1 ceaşcă alune caju
¼ ceaşcă ulei de cocos
¼ ceaşcă pudă de cacao
¼ ceaşcă şi încă două linguri sirop de agave
½ ceaşcă apă
1 linguriţă ghimbir ras proaspăt
1 linguriţă zeamă de lămâie
Ingrediente décor:
½ ceaşcă fructe de pădure
1 lingură sirop de agave
1 linguriţă zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron toate ingredientele pentru bază. Împărţiţi în patru părţi aluatul şi turnaţi în forme sau inele de tort. Puteţi folosi deshidratorul sau daţi la congelator circa 2 ore să se întărească.
Amestecaţi toate ingredientele pentru spuma de fructe de pădure într-un blender, până la omogenizare.
Alternaţi straturile de blat, spumă de fructe de pădure şi fructe şi asamblaţi tortul de ciocolată.
Puteţi decora tortul cum doriţi.
Pentru un design asemănător celui din fotografie, amestecaţi toate ingredientele pentru décor într-un blender şi picuraţi în ce formă doriţi pe o foaie de hârtie cerată. Dacă nu aveţi deshidrator, puteţi congela amestecul până se întăreşte.
Ornaţi cu fructe şi piesele îngheţate şi pudraţi cu cacao pentru un aspect mai frumos.
Poftă bună!
Foto: Facebook