O reţetă foarte simplă şi numai bună pentru un desert sănătos, cu fructe de sezon. Nu durează mult, e plină de vitamine, iar aroma de zmeură şi crema de mango vor da fiori oricui, chiar şi pe caniculă. Iată recomandarea noastră de tartă raw cu zmeură şi mango fără foc. Ingrediente
2 ceşti alune caju sau nuci ¾ ceaşcă curmale fără sâmburi 2 ceşti pulpă de mango 1 ½ ceşti alune caju ¼ ceaşcă sirop de agave 2 linguri de ulei de cocos topit 2 linguri zeamă de lămâie 1/3 ceaşcă unt de cacao topit 2 ceşti zmeură plus câteva bucăţi pentru décor Mod de preparare
Amestecaţi nucile şi curmalele într-un blender. Adăugaţi 1-2 linguri de apă purificată dacă amestecul nu se leagă (depinde de tipul de alune sau nuci). Presaţi amestecul într-o formă de tartă şi daţi la rece. Amestecaţi restul ingredientelor într-un blender, mai puţin untul de cacao, uleiul de cocos şi zmeura, până obţineţi o cremă fină. Adăugaţi untul de cacao şi amestecaţi până la omogenizare. Presăraţi câteva bucăţi de zmeură peste crusta răcită şi presaţi-le cu furculiţa pe toată suprafaţa. Turnaţi crema de mango şi ornaţi cu bucăţile de zmeură rămase. Poftă bună!
Foto: Facebook