Un desert nemaipomenit pentru masa de Paşte.
Arată bine, este altceva care-i va încânta cu siguranţă pe prietenii tăi, iar papilele tale gustative vor fi de-a dreptul impresionate.
Să vedem de ce ai nevoie pentru prepararea acestui dulce delicios.
Ingrediente pentru aluat:
1 cană de orz înmuiat de seara
1 cană şi jumătate de nuci înmuiate de seara
1 jumătate de cană de smochin
2 linguriţe de miere
coaja de la o portocală
sare
Ingrediente pentru cremă:
2 banane
6 linguri de unt de arahide brut
o jumătate de ceaşcă de nucă de cocos
3 linguriţe de miere
1 lingură de cacao
coajă de portocale
scorţişoară
jumătate de cană de prune uscate
2 portocale sau orice slte fructe preferi
Mod de preparare:
Pentru aluat, orzul şi nucile hidratate se pun în blender, cu restul de ingrediente, şi se toacă până ce compoziţia devine cremoasă. Dacă nu este suficient de lipicioasă mai pune cateva smochine.
Bananele şi untul de arahide se pun în blender şi se amestecă până devin o pastă, iar apoi, peste ele se pun şi celelalte ingrediente, mai puţin portocalele. Acestea din urmă se taie bucăţele. La final, se aşează aluatul într-un inel alimentar, iar peste el se pun bucăţelele de portocale şi crema.
Pune tarta timp de 2 ore la frigider, inainte de a servi.
Poftă bună!