Vara e în toi, iar pieţele s-au umplut de fructe. Piersicile sunt acum cea mai bună alegere de sezon. Iată cum să faci o tartă cu nuci şi piersici fără foc. Ingrediente aluat:
1 ceaşcă curmale fără sâmburi 3 ceşti nuci pecan (merg foarte bine şi nucile noastre) Un praf de sare de mare 2 linguriţe de pudră Mesquite
Amestecaţi nucile într-un blender, după ce le-aţi înmuiat câteva ore în apă purificată, adăugaţi şi pudra Mesquite. Adăugaţi pasta din curmale şi sarea şi amestecaţi în blender din nou, până obţineţi o pastă omogenă. Presaţi aluatul într-una sau mai multe forme de tarte. Daţi la frigider până preparaţi crema de piersici. Ingrediente cremă de piersici:
1 ceaşcă alune caju Câteva piersici (4 mari sau 6 mici) 1 linguriţă zeamă de lime 2 linguri de ulei de cocos virgin Un praf de sare de mare sau de Himalaya 3 linguriţe sirop de agave sau miere Esenţă de vanilie sau conţinutul unei păstăi
Râşniţi alunele caju foarte fin. Amestecaţi celelalte ingrediente, mai puţin uleiul de cocos într-un blender şi procesaţi până obţineţi o pastă foarte fină şi cremoasă. Adăugaţi şi uleiul de cocos şi mai amestecaţi foarte puţin. Turnaţi peste crusta din frigider şi lăsaţi la rece. Ingrediente crustă crocantă:
1 ceaşcă nuci pecan sau nuci obişnuite Un praf de sare de mare 1 linguriţă sirop de agave sau miere Un praf de cardamon şi scorţişoară, după gust
Amestecaţi nucile într-un blender, dar foarte puţin, doar cât să le tocaţi în bucăţi medii. Puneţi nucile tocate într-un castron şi amestecaţi cu restul ingredientelor manual. Presăraţi crusta crocantă peste crema de piersici şi ornaţi cu felii de piersici şi nuci întregi. Lăsaţi tarta crocantă cu nuci şi piersici fără foc la frigider 30 de minute şi serviţi. Poftă bună!
Foto: Facebook