Ingrediente umplutură tartă:
2 ceşti alune caju înmuiate Zeama de la jumătate de lămâie 1 căţel usturoi tocat mare 3 linguri ceapă roşie tocată mare Un praf de sare de mare 1 ceaşcă ciuperci marinate, scurse de zeamă ½ ceaşcă frunze de spanac
Câteva frunzuliţe spanac pentru décor Mod de preparare tartă
Amestecul pentru umplutură se face în două faze. Mai întâi amestecaţi alunele caju, zeama de lămâie, usturoiul, ceapa şi sarea într-un blender. Adăugaţi 1 ceaşcă de ciuperci şi separaţi crema în două părţi egale.
La cel de-al doilea castron de umplutură adăugaţi frunzele de spanac după ce le-aţi frecat puţin între palme. Asamblaţi tarta turnând compoziţia din primul castron mai întâi. Presaţi bine şi abia apoi adăugaţi cel de-al doilea strat, care conţine şi spanac.
Ornaţi cu ciuperci marinate şi frunze de spanac şi daţi la rece cel puţin o oră. Poftă bună!