O altă reţetă numai bună pentru adepţii dietelor raw-vegan, dar cu sonoritate de reţetă românească tradiţională. Ce poate fi mai delicios vara decât o porţie de sărmăluţe ca la mama acasă, dar fără colesterolul şi toxinele aferente? Iată cum să faceţi sărmăluţe în foi de varză sănătoase, fără foc. Ingrediente:
4 foi de varză mari şi cu nervuri mai subţiri 1 ardei gras roşu (sau kapia, dacă este ecologic) 1 avocado ½ ceaşcă germeni de lucernă ½ lămâie verde (lime) 1 ceaşcă nuci (preferabil pecan, dar merg şi nuci româneşti) 1 lingură sos de soia tamari bio 2 căţei de usturoi pisaţi ½ linguriţă ghimbir ras 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin Mod de preparare:
Pentru a pregăti frunzele, tăiaţi părţile mai fibroase ale tulpinii dacă este necesar, apoi lăsaţi-le la înmuiat în apă călduţă cu puţină zeamă de lămâie. Tergeţi frunzele după ce le scoateţi din marinată cu un şervet de bucătărie din hârtie.
Tăiaţi fructul de avocado şi ardeiul gras felii.
Amestecaţi într-un blender nucile, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul şi uleiul de măsline până obţineţi o pastă omogenă.
Întindeţi pe câte o felie de varză amestecul de nuci şi soia şi presăraţi câteva felii de ardei şi avocado deasupra. Stropiţi cu zeamă de lime şi presăraţi câţiva germeni de lucernă.
Rulaţi sau împăturiţi sărmăluţele după cum vă place. Dacă le faceţi mai mari, le puteţi servi tăiate în două şi eventual fixate cu scobitori. Poftă bună!
Foto: Facebook