Nimic nu te binedispune vara mai bine ca o plăcintă cu vişine. Dacă nu vrei să pierzi bunătate de vitamine, culori şi arome şi dacă vrei să scapi de arşiţă, încearcă varianta raw. Iată cum poţi să faci rapid o plăcintă cu vişine fără foc. Ingrediente crustă:
2/3 ceaşcă făină de cocos 1/3 ceaşcă făină dulce de sorg ½ ceaşcă lapte de cocos 1/3 ceaşcă ulei de cocos topit ¼ ceaşcă sirop de agave 1 linguriţă extract de vanilie Puţină sare de mare sau de Himalaya
Amestecaţi toate ingredientele într-un bol mare până obţineţi un aluat relativ omogen. Presaţi aluatul într-o formă de tartă şi daţi la frigider până este gata umplutura de vişine.
Ingrediente umplutură vişine:
2 ceşti vişine fără sâmburi 2 linguri amidon bio (kudzu, orez) ¼ ceaşcă apă rece filtrată Opţional: sirop de agave sau alt îndulcitor, după gust Amestecaţi amidonul, îndulcitorul şi apa într-un vas până obţineţi un amestec gros. Turnaţi peste vişinele curăţate de sâmburi şi amestecaţi bine. Daţi la frigider câteva ore, apoi turnaţi fructele cu sosul de amidon peste crustă. Daţi la rece încă o oră, după care serviţi.
Plăcinta este mult mai bună dacă ingredientele stau împreună la rece circa 24 de ore. Poftă bună!
Foto: Shutterstock