Reţete raw: Plăcintă cu struguri şi cocos fără foc

.

A început sezonul strugurilor şi o plăcintă răcoritoare este calea perfectă pentru o săptămână uşoară, de toamnă. Iată cum se face o plăcintă cu cremă de struguri şi cocos fără foc.
Ingrediente crustă:
¾ ceaşcă alune caju sau migdale
1/3 ceaşcă nucă de cocos rasă pe răzătoare
¼ fulgi de ovăz
1 lingură seminţe de in pisate
1 lingură şi o linguriţă sirop de agave
1 lingură ulei de cocos topit
Un praf de sare
2 linguri apă
Mod de preparare:
Tocaţi migdalele sau alunele caju într-un blender. Adăugaţi restuld e ingrediente, mai puţin uleiul de cocos şi apa şi amestecaţi până la omogenizare.
Adăugaţi la final uleiul şi amestecaţi încă puţin. Adăugaţi apa, dacă este necesară, până aluatul se lipeşte şi poate fi presat în formă.
Presaţi aluatul într-o tavă de tartă sau plăcinte.

Ingrediente cremă struguri:
20 grame alge irish moss, înmuiate în apă timp de 6 ore
1 ceaşcă boabe de struguri roşii, preferabil căpşunică, Hamburg, sau alt soi parfumat
½ ceaşcă alune caju
4 picături de suc stevia
1-2 linguriţe sirop de agave
2 linguriţe suc de lămâie
1/3 ceaşcă ulei de cocos topit
Mod de preparare:
Tocaţi algele. Faceţi suc din boabele de strugure (Dacă nu aveţi robot cu storcător, folosiţi blenderul şi strcuraţi coaja şi seminţele). Amestecaţi sucul de la struguri cu algele până se încălzeşte puţin şi este omogen. Adăugaţi restul ingredientelor, mai puţin uleiul de cocos şi amestecaţi. Adăugaţi la final uleiul de cocos şi mai amestecaţi puţin. Turnaţi crema peste crustă şi daţi la frigider sau chiar la congelator până se întăreşte (circa 10-12 ore la frigider, respectiv 6-7 la congelator). Tăiaţi plăcinta felii şi serviţi cu must.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale