Unul dintre cele mai delicioase deserturi din toate timpurile, plăcinta cu mere rămâne un clasic culinar. Iată şi varianta raw a delcioasei plăcinte cu mere şi scorţişoară, pentru zilele toride de vară, când nu ai chef să aprinzi cuptorul.
Ingrediente crustă
2 căni de nuci inmuiate în apă călduţă, eventual cu un strop de agave, pentru mai multă dulceaţă
2 linguriţe unt de cocos
1 linguriţă de sirop de agave
Mod de preparare
Scurgeţi nucile şi pasaţi-le la blender până obineţi o masă groasă şi compactă.
Adăugaţi untul de cocos şi siropul de agave. Amestecaţi până la omogenizare.
Umpleţi o formă de tartă, presaţi pasta de nuci în ea şi lasaţi la uscat şi întărit pentru câteva ore, într-un loc cald şi uscat.
Ingrediente cremă
4 mere fără coajă şi sâmburi
Sucul de la o jumătate de lămâie
Sirop de agave şi miere
1 linguriţă de scorţişoară pisată
1/3 ceaşcă făină de ovăz
Mod de preparare
Plasaţi merele tăiate felii într-un castron
Udaţi cu zeama de la lămâie şi amestecaţi-le
Amestecaţi separat siropul de agave, mierea şi scorţişoara.
Adăugaţi făina de ovăz.
Puneţi amestecul peste aluatul din nuci şi lăsaţi 2 ore la frigider înaitne de servire.
Foto: Northfoto