Unul dintre cele mai delicioase deserturi din toate timpurile, plăcinta cu mere rămâne un clasic culinar. Iată şi varianta raw a delcioasei plăcinte cu mere şi scorţişoară, pentru zilele toride de vară, când nu ai chef să aprinzi cuptorul. Ingrediente crustă
2 căni de nuci inmuiate în apă călduţă, eventual cu un strop de agave, pentru mai multă dulceaţă 2 linguriţe unt de cocos 1 linguriţă de sirop de agave Mod de preparare
Scurgeţi nucile şi pasaţi-le la blender până obineţi o masă groasă şi compactă. Adăugaţi untul de cocos şi siropul de agave. Amestecaţi până la omogenizare. Umpleţi o formă de tartă, presaţi pasta de nuci în ea şi lasaţi la uscat şi întărit pentru câteva ore, într-un loc cald şi uscat. Ingrediente cremă
4 mere fără coajă şi sâmburi Sucul de la o jumătate de lămâie Sirop de agave şi miere 1 linguriţă de scorţişoară pisată 1/3 ceaşcă făină de ovăz
Mod de preparare Plasaţi merele tăiate felii într-un castron Udaţi cu zeama de la lămâie şi amestecaţi-le Amestecaţi separat siropul de agave, mierea şi scorţişoara. Adăugaţi făina de ovăz. Puneţi amestecul peste aluatul din nuci şi lăsaţi 2 ore la frigider înaitne de servire.
Foto: Northfoto