Reţete raw: Parfait îngheţat de afine cu nectarine fără foc

.

Pe căldura asta, nimic nu se compară cu o îngheţată delicioasă sau un parfait răcoritor. Iată recomandarea noastră pentru un parfait de afine cu nectarine fără foc.
Ingrediente:
2 nectarine coapte
500 grame afine proaspete
1 ceaşcă alune caju sau nuci de macadamia
½ ceaşcă curmale fără sâmburi
2 linguri sirop de agave sau miere
1 linguriţă extract de vanilie sau miez din păstăi
Mod de preparare:
Înmuiaţi alunele caju sau nucile de macadamia în apă purificată timp de 30 de minute. Scurgeţi nucile şi clătiţi în câteva ape.Înmuiaţi şi curmalele timp de 10 minute, scurgeţi, păstraţi puţină apă şi clătiţi curmalele cu apă purificată.
Amestecaţi într-un blender sau robot de bucătărie nucile / alunele, ½ ceaşcă afine, curmalele, siropul de agave şi vanilia până la omogenizare. În cazul în care crema nu iese foarte fină, puteţi adăuga puţină apă rămasă de la curmale.

Asamblare:
Puneţi felii de nectarine tăiate subţiri pe fundul unui pahar larg de vin sau de cocktail. Deasupra adăugaţi câteva linguri din spuma de afine şi alternaţi aşa până la umplerea paharului cu straturi colorate. Decoraţi cu câteva afine şi serviţi foarte rece, de la congelator (cel puţin o oră).
Poftă bună!
Foto: Shutterstock

Ultima modificare mai 6, 2021 11:05 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale