Un frappe răcoritor sau o limonadă în după-amiezele toride merg foarte bine cu negrese. Dar de ce să te supraîncălzeşti preparând un desert delicios la cuptor, când poţi alege varianta raw, mult mai sănătoasă? Iată cum să faci negrese cu cafea fără foc. Ingrediente negrese:
2 ceşti nuci înmuiate în prealabil ½ ceaşcă migdale înmuiate în apă purificată 1 ceaşcă pudră de cacao raw 2 ceşti curmale 2 linguriţe ulei de cocos topit 1 linguriţă extract de vanilie raw Un praf de sare de Himalaya
Amestecaţi într-un blender nucile şi alunele până obţineţi o granulaţie fină. Adăugaţi pudra de cacao, vanilia, uleiul de cocos şi sarea şi procesaţi până la omogenizare. Dacă aveţi un robot cu supapă superioară pentru introdus fructe în timpul procesării, adăugaţi treptat curmalele la amestec, dacă nu, opriţi din când în când şi adăugaţi fructele una câte una, până la omogenizare. Presaţi pasta astfel obţinută într-o tavă unsă cu puţin ulei de cocos. Daţi la rece până e gata crema. Ingrediente cremă de cafea:
2 ceşti alune caju înmuiate în prealabil ½ ceaşcă espresso sau cafea foarte tare 1 linguriţă ulei de cocos topit ¼ ceaşcă sirop de agave
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender sau cu un mixer la viteză mare. Turnaţi crema peste negrese şi daţi la congelator timp de cel puţin 2 ore. Crema devine astfel o delicioasă îngheţată de cafea.
Serviţi la umbră, alături de băutura preferată. Poftă bună! Foto: Facebook