Bănuiesc că nu mai este nevoie să menţionez de fiecare dată faptul că mâncarea tradiţională are un omolog fără foc. Am văzut tot felul de reţete de tort, ba mai mult decât atât, am gătit şi sarmale sau corbiţe răcoritoare.
Acum a venit vremea să transformăm un dulce binecunoscut, într-o reţetă fără foc. Negresa, căci despre ea vorbim, se prepară foarte uşor şi este, cum altfel, decât delicioasă.
Ca şi îngrediente ai nevoie de:
100 grame de cocos răzuit
80 grame de seminţe de cânepă
2 linguri de cacao pudră
o jumătate de linguriţă de vanilie
3 linguri de miere
Pentru topping nu trebuie să-ţi lipsească:
2 linguri de ulei de cocos netopit
2 linguri de sirop de agave
2 linguro de cacao
Mai întâi se face toppingul prin amestecul celor trei ingrediente după ce, în prealalbil, a fost topit untul de cocos.
Trei sferturi din acest sos se pune în blender împreună cu celelalte ingrediente şi se mixează. Apoi, se construiesc negresele, punând părţi din compoziţie în inele alimentare, iar pe deasupra se prepară cacao pudră. După ce suntem sigure că blatul s-a întărit, se cot inelele, iar prăjiturele se ung cu toppingul rămas.
Poftă bună!
Pentru mai multe reţete de dulciuri minunate, click aici!