Murele sunt nişte fructe prea puţin folosite în bucătăria românească clasică. Poate din drag pentru suava lor aromă şi zecile de vitamine pe care le conţin, ne-am gândit că în bucătăria raw au loc mai bine. Iată cum să faceţi mini tarte cu mure şi lime fără foc.
Ingrediente crustă:
2 ceşti migdale râşnite fin
¼ ceaşcă sirop de agave
½ ceaşcă ulei de cocos
Amestecaţi toate ingredientele într-un castron până la omogenizare. Presaţi crusta în forme de mini tarte şi daţi la frigider pentru circa 40 de minute, sau până este gata crema. Le puteţi păstra şi la congelator pentru altă dată, dacă vreţi să faceţi mai multe.
Ingrediente cremă de lime:
1 ceaşcă de pulpă nucă de cocos
Sucul şi coaja rasă de la 2 lime (lămâi verzi)
¼ ceaşcă ulei de cocos
¼ ceaşcă sirop de agave
¼ fruct avocado (opţional, după gust)
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender, până obţineţi o pastă fină.
Asamblare mini tarte cu mure şi lime:
Dacă vreţi să menţineţi crusta crocantă, turnaţi crema abia înainte de servire. Dacă nu vă deranjează un aluat mai însiropat, le puteţi asambla după ce e gata crema şi el ţineţi la frigider până la servire.
Turnaţi crema în formele întărite de mini tarte şi ornaţi cu mure proaspete şi coaja de lime.
Serviţi cu îngheţată raw sau simple.
Poftă bună!
Foto: Facebook