O reţetă de toamnă, când încă este prea cald pentru a porni cuptorul, dar prea târziu pentru o îngheţată în serile răcoroase. Merele au umplut deja tarabele, iar cei mici abia aşteaptă un desert sănătos şi dulce pentru un început de an şcolar. Iată cum să faceţi mere umplute cu cremă de caramel şi curmale fără foc. Ingrediente :
5 mere medii sau 4 mere mari
1 lămâie Ingrediente cremă caramel:
10 curmale mari
Un praf de sare de Himalaya, sau după gust
½ ceaşcă lapte de migdale sau de soia
½ ceaşcă apă purificată
2 linguriţe extract de vanilie Mod de preparare:
Spălaţi curmalele sub jet de apă şi scoateţi sâmburii. Lăsaţi curmalele la înmuiat în circa 3 ceşti de apă pentru minim o oră.
Amestecaţi curmalele, sarea, vanilia, laptele şi apa purificată într-un blender, până obţineţi consistenţa dorită. Adăugaţi lapte suplimentar, dacă pasta este prea groasă.
Spălaţi merele şi tăiaţi câte un căpăcel deasupra, lângă codiţă. Folosiţi o lingură pentru îngheţată sau un cuţit cu lama groasă pentru a scobi miezul merelor. Stropiţi interiorul merelor cu zeamă de lămâie şi treceţi o felie de lămâie peste partea expusă a fructului, pentru a opri oxidarea, care dă o culoare urâtă fructelor.
Umpleţi merele cu crema de caramel şi curmale şi serviţi alături de felii de măr sau umplutura scobită chiar din ele. Puteţi servi alături şi diverse fursecuri sau biscuiţi raw. Poftă bună!
Foto: Shutterstock, Facebook