Reţete raw: Îngheţată verde fistic cu capac de ciocolată fără foc

.

Chiar dacă vremea s-a mai răcorit puţin, vara e în toi şi o îngheţată delicioasă e tot ce avem nevoie la mijloc de săptămână. Iată ce minune răcoritoare poţi face dintr-o îngheţată verde fistic cu capac de ciocolată şi mentă fără foc.
Ingrediente ingheţată
2 ceşti alune caju
½ ceaşcă ulei de cocos topit
¼ sirop de agave
1 păstaie vanilie
1 ceaşcă lapte de migdale (se poate face în casă, prin amestecarea la blender a unei ceşti de migdale înmuiate şi a două ceşti de apă pură. După ce obţineţi o pastă foarte fină, strecuraţi lichidul de partea solidă)
1 linguriţă zeamă de lămâie
Câteva frunze proaspete de mentă
Mod de preparare
Răzuiţi conţinutul păstăii de vanilie şi aruncaţi coaja.
Amestecaţi toate ingredientele de mai sus într-un blender, la viteză mare, până obţineţi o pastă fină.
Puneţi amestecul în forme circulare de îngheţată şi daţi la congelator pentru câteva ore.

Ingrediente capace ciocolată
½ ceaşcă alune caju
3 linguri pudră de cacao sau praf de roşcove
¼ ceaşcă unt de cacao topit
½ lingură zeamă de lămâie
3 linguri sirop de agave
¼ ceaşcă lapte de migdale
¼ ceaşcă fulgi de cacao neprăjiţi (este bună şi varianta liquor, disponibilă la noi în magazinele de produse bio, organice, etc)
½ ceaşcă de fistic, tocat în bucăţi relativ mari
Mod de preparare
Amestecaţi toate ingredientele de mai sus, în afară de fulgii de cacao şi fistic într-un blender până obţineţi o pastă omogenă şi fină.
Mutaţi amestecul într-un castron şi înglobaţi bucăţile de cacao şi fisticul.
Folosiţi o lingură pentru a face capace de dimensiunea formelor şi plasaţi pasta astfel modelată pe o coală de hârtie cerată. Le puteţi da la congelator pentru 1-2 ore, până se întăresc complet.
Folosiţi capacele pentru a forma mini sendvişuri de îngheţată verde şi ornaţi părţile laterale cu fistic şi/sau mentă proaspătă.
Sursa foto: Facebook
Poftă bună!
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale