Chiar dacă vremea s-a mai răcorit puţin, vara e în toi şi o îngheţată delicioasă e tot ce avem nevoie la mijloc de săptămână. Iată ce minune răcoritoare poţi face dintr-o îngheţată verde fistic cu capac de ciocolată şi mentă fără foc. Ingrediente ingheţată
2 ceşti alune caju ½ ceaşcă ulei de cocos topit ¼ sirop de agave 1 păstaie vanilie 1 ceaşcă lapte de migdale (se poate face în casă, prin amestecarea la blender a unei ceşti de migdale înmuiate şi a două ceşti de apă pură. După ce obţineţi o pastă foarte fină, strecuraţi lichidul de partea solidă) 1 linguriţă zeamă de lămâie Câteva frunze proaspete de mentă Mod de preparare
Răzuiţi conţinutul păstăii de vanilie şi aruncaţi coaja.
Amestecaţi toate ingredientele de mai sus într-un blender, la viteză mare, până obţineţi o pastă fină.
Puneţi amestecul în forme circulare de îngheţată şi daţi la congelator pentru câteva ore.
Ingrediente capace ciocolată
½ ceaşcă alune caju 3 linguri pudră de cacao sau praf de roşcove ¼ ceaşcă unt de cacao topit ½ lingură zeamă de lămâie 3 linguri sirop de agave ¼ ceaşcă lapte de migdale ¼ ceaşcă fulgi de cacao neprăjiţi (este bună şi varianta liquor, disponibilă la noi în magazinele de produse bio, organice, etc) ½ ceaşcă de fistic, tocat în bucăţi relativ mari Mod de preparare Amestecaţi toate ingredientele de mai sus, în afară de fulgii de cacao şi fistic într-un blender până obţineţi o pastă omogenă şi fină.
Mutaţi amestecul într-un castron şi înglobaţi bucăţile de cacao şi fisticul.
Folosiţi o lingură pentru a face capace de dimensiunea formelor şi plasaţi pasta astfel modelată pe o coală de hârtie cerată. Le puteţi da la congelator pentru 1-2 ore, până se întăresc complet.
Folosiţi capacele pentru a forma mini sendvişuri de îngheţată verde şi ornaţi părţile laterale cu fistic şi/sau mentă proaspătă.
Sursa foto: Facebook
Poftă bună!