Reţete raw: Gustări delicioase cu morcovi, ardei gras şi brânză de migdale fără foc

.

Cum toamna se lasă greu anul acesta şi serile sunt tot calde şi bune pentru terase, de ce să nu preparaţi o gustare sănătoasă chiar acasă? Dacă vă plac texturile şi culorile în mâncare, sugerăm să încercaţi această reţetă raw. Iată cum se prepară nişte gustări delicioase etajate cu morcovi, ardei gras şi brânză de migdale fără foc.
Ingrediente brânză de migdale:
1 ceaşcă migdale înmuiate şi decojite
¾ ceaşcă apă
2 linguri ulei de măsline
3 linguri zeamă de lămâie
1 căţel de usturoi
Un praf de sare de Himalaya
Amestecaţi toate ingredientele de mai sus într-un blender, până la omogenizare completă. Puneţi compoziţia într-un tifon curat şi strângeţi bine, astfel încât lichidul în exces să fie înlăturat. Daţi la rece sau folosiţi deshidratorul pentru a obţine o bucată bună de brânză. Puteţi presăra condimente, piper sau verdeţuri pentru a forma o crustă delicioasă.
Ingrediente gustări delicioase cu sfeclă:
sau 2 ceşti brânză de migdale moale, proaspătă
3 ridichi tocate
3 linguri chives tocate
2 linguri ulei de busuioc (ulei de măsline şi frunze de busuioc)
2 linguriţe oţet de mere
Zeama de la 1 lămâie
Sare de Himalaya şi piper după gust
2 roşii galbene sau negre medii
2 ardei graşi roşii mari sau kapia
Câteva frunze de busuioc, pentru décor
Într-un castron amestecaţi ridichile, firele de chives tocate, uleiul, oţetul, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Tăiaţi felii rotunde de ardei gras sau kapia, folosind un cuţit de sculptat (scurt şi ascuţit) sau o formă specială. Feliaţi şi roşiile în felii groase de circa 1 cm.
Formaţi un turnuleţ din felii de legume şi câte o lingură din amestecul de brânză, plasate alternativ. Nu folosiţi mai mult de 5-6 straturi, pentru a avea stabilitate.
Dacă se clatină, puteţi fixa turnuleţele cu scobitori.

Decoraţi cu felii de busuioc şi turnaţi puţin ulei de măsline la servire.
Poftă bună!
Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton