O reţetă delicioasă şi răcoritoare, pe placul copiiilor şi adulţilor deopotrivă. Dacă găluştele cu caise necesită mult de muncă, iar prunele încă nu s-au copt, încercaţi această reţetă de găluşte cu vişine fără foc. Ingrediente: 1 ceaşcă caju înmuiat 4 linguri sirop de agave 1 linguriţă vanilie (esenţă sau din păstaie) 3 linguri mac 1 lingură pulpă de cocos uscată şi rasă 500 grame vişine 1 linguriţă unt de cocos topit Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin vişinele şi untul de cocos într-un blender, până la omogenizare. Spre final adăugaţi untul de cocos şi mai amestecaţi o dată. Luaţi câte puţin din aluat şi înglobaţi cu mâna câte o vişină înăuntru. Rostogoliţi în mână pentru a uniformiza suprafaţa găluştei. Tăvăliţi prin fulgi fini de cocos sau seminţe de mac şi ţineţi la rece până la servire.