Ciocolata este bună oricând, fie vară, fie iarnă, iar varianta ei sănătoasă nu poate să fie decât delicioasă. Iată reţeta fără foc pentru cele mai gustoase fursecuri triplu-cioco îngheţate, numai bune pe caniculă. Ingrediente crustă
1 ceaşcă nuci pecan sau simple râşnite fin
3-4 curmale
½ ceaşcă de cacao sau praf de roşcove
Puţină sare de mare Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender până devine o pastă omogenă şi lipicioasă. Presaţi aluatul astfel obţinut în forme de mini tarte sau orice forme aveţi la dispoziţie şi daţi la frigider până este gata crema. Ingrediente umplutură
2 ceşti caju
½ ceaşcă ulei topit de cocos
½ ceaşcă sirop de arţar sau agave
½ ceaşcă apă
2 linguriţe vanilie
¾ ceaşcă de pudră de cacao raw Pentru ornat
Nuci pecan zdrobite sau întregi. Mod de preparare:
Lăsaţi aluenle caju la înmuiat în apă circa 10-15 minute, după care le clătiţi bine. Amestecaţi alunele caju într-un blender, alături de sirop, vanilie şi apă până obţineţi o cremă consistentă. Adăugaţi praful de cacao şi uleiul de cocos şi amestecaţi până la omogenizare.
După ce umplutura este gata şi potrivită ca dulceaţă, umpleţi formele ţinute la frigider şi lăsaţi-le la congelator câteva ore. Înainte de servire, ornaţi cu şi mai multă ciocolată şi nuci pecan zdrobite.
Foto: Facebook