Un desert răcoritor şi foarte sănătos, atât pentru cei mici, cât şi pentru prietenii veniţi în vizită în weekend.
Aroma inconfundabilă a ananasului, alături de uleiul de cocos şi pasta de căpşuni de deasupra fac deliciul tuturor din familie. Ce desert poate fi mai sănătos şi răcoritor în zilele toride de vară? Ingrediente:
½ ananas 1 ceaşcă de migdale crude sau caju neprăjit 2 linguriţe de ulei de cocos 2 linguriţe de sirop de agave sau miere de albine Căpşuni sau zmeură, pentru ornat Mod de preparare:
Înmuiaţi nucile în apă călduţă câteva ore (2-6).
Scurgeţi şi pasaţi nucile înmuiate într-un blender, alături de miere şi uleiul de cocos. Decupaţi cu un pahar cu gura îngustă rondele de ananas mici.
Umpleţi cu crema de nuci şi miere spaţiul dintre doi bănuţi de ananas şi presaţi puţin, pentru a vă asigura că nu se desprind uşor.
Păstraţi fursecurile la frigider până la servire. Puteţi orna pe deasupra cu felii de căpşuni, zmeură sau cu o pastă din cele două şi un strop de agave.
Foto:Northfoto