Nimic nu e mai delicios decât un cheesecake plin de vitamine în zilele fierbinţi de august. Iată cum să faci un cheesecake cu struguri şi merişor fără foc pentru familia ta.
Ingrediente crustă:
1 ceaşcă migdale crude
1/3 ceaşcă fulgi de ovăz
3 linguri sirop de arţar
1 lingură sirop de agave
½ linguriţă extract vanilie
2 linguri ulei de cocos topit
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin uleiul de cocos într-un blender. La final, adăugaţi şi uleiul de cocos şi mai amestecaţi puţin. Presaţi într-o formă de tartă şi daţi la rece.
Ingrediente cremă cheesecake
2 ceşti merişor proaspăt (sau înmuiat 3 ore, dacă nu găsiţi decât deshidratat)
2 ceşti alune caju
¾ ceaşcă suc de struguri
1/3 ceaşcă sirop de agave
2 linguri zeamă de lămâie
5 linguri ulei de cocos topit
2 linguri unt de cacao topit
3 linguriţe ulei esenţial de portocale
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin uleiul şi untul într-un blender, până obţineţi o pastă moale. Adăugaţi şi restul ingredientelor şi mai amestecaţi puţin. Turnaţi crema de cheesecake cu struguri peste crustă şi daţi la frigider pentru 8 ore sau 4 ore la congelator.
Poftă bună!
Foto: Facebook