Reţetă complexă, dar atât de gustoasă că nici nu vă veţi aminti că este făcută fără foc şi numai cu ingrediente naturale. Dacă vreţi să impresionaţi la o petrecere, încercaţi acest cheesecake cu portocale, nuci pecan şi rodie fără foc.
Ingrediente crustă pecan:
2 ceşti nuci pecan
1/3 ceaşcă curmale fără sâmburi
1 linguriţă ghimbir ras
½ linguriţă vanilie
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender şi presaţi pasta obţinută într-o formă de tartă. Daţi la frigider până este gata crema şi gemul de merişor.
Ingrediente cremă de portocale:
3 ceşti felii de portocale
2 ceşti alune caju
½ ceaşcă sirop de arţar sau agave
6 picături sirop stevia
2 linguri suc de lămâie
1 linguriţă coajă rasă de portocală
1 linguriţă extract vanilie
5 picături ulei esenţial portocale
Un praf de sare de Himalaya
½ ceaşcă ulei de cocos topit
2 linguri unt de cacao topit
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin uleiul şi untul într-un blender, până obţineţi o pastă moale. Adăugaţi şi restul ingredientelor şi mai amestecaţi puţin. Turnaţi crema de cheesecake peste crustă şi daţi la frigider pentru 8 ore sau 4 ore la congelator.
Ingrediente gem de merişor:
2 ceşti merişor rehidratat sau proaspăt
½ ceaşcă suc de portocale
2 linguri pudră de rodii
5 picături sirop stevia
2 linguriţe sirop de arţar
2 linguriţe suc de lămâie
2 linguri seminţe chia
Arome, după gust
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin seminţele de chia şi fructele de goji într-un blender. Adăugaţi seminţele de chia şi amestecaţi cu o furculiţă, alături de goji. Daţi la rece.
Poftă bună!
Foto: Facebook